Gasteoplevelser
Alicante -Ibiza
af
Arne Riis

Hermed en melding fra det sydlige Europa. Der er nu gået en uge siden jeg påmønstrede S/Y Viking i Alicante.

Besætningen består af Arne som er skipper og ejer og pensioneret fra Shell, samt Jens Otto som er pensioneret luftkaptajn hos Mærsk. Så vi er 3 pensionister.

Jeg havde været ombord på Viking før, men at skulle sejle med som gast er en ny fornemmelse.
Arne og Jens Otto hentede mig i lufhavnen i Alicante og jeg blev installeret i midtersalonen.
 
Efter alle de hændelser som er sket for familien de sidste måneder, er det lidt svært pludselig at omstille sig til at have som hovedopgave og -mål at hygge sig og have det rart hver dag. Jeg har tidligere sagt at jeg glædede mig til at man igen kunne opleve at være glad en hel uge.
Det tror jeg er ved at lykkes nu.

Der er Arne (skipper) en god læremester. Han er professionel livsnyder, ikke sådan at forstå at vi lever i sus og dus, men lidt efter reglen om ikke at gøre idag hvad der kan udsættes til imorgen.
Jeg har hidtil ikke været tilhænger af denne regel, men jeg tror jeg kan lære den.
 
For hvis "projekterne" jeg har igang, fortsætter som de er begyndt, er jeg sikker på at det aldrig nogensinde mere bliver nødvendig for mig at skulle arbejde for en eller anden ligegyldig virksomhed.
_______________________
Vi havde en hård sejlads (for mig) over fra fastlandet her til Ibiza. Jeg har aldrig prøvet at være søsyg, men denne gang måtte jeg efter 6-8 timers sejlads overgive mig til kong Neptun. Det varede kun kort, så var jeg rimelig frisk igen. Hele sejladsen tog ca. 13 timer.

Det var nogle høje dønninger (3-4 m) fra noget luft længere østpå.

Og tænk jeg engang: jeg skulle ikke have formiddagsøl.
 
Men ellers går dagene med have vældig travlt med at købe ind, diskutere, lave mad, sidde og kigge ud ud over vandet, så indtil nu har der ikke været tid til siesta , eller læse noget. Viking har et rigtigt godt pantry at arbejde i, når man ellers har vænnet sig til petroleumsapparatet. I går (fredag) købte vi en hel lammekølle, som jeg benede ud, og stegte halvdelen af. Resten får vi sikkert idag. Det er rart at ingen af os er særlig interesseret i at gå på restaurant.
 
I øjeblikket ligger vi i San Antonio, hvorfra vi igår tog med bus over til Ibiza by, og gik rundt og kikkede på byen nogle timer.

Vi ligger for en mooring i roligt vand, hvor der kun er lidt uro når færgen manøvrerer.

Vi har lige haft besøg af et par hyggelige danskere, Pia & Frank,  som har sejlet rundt hernede i mange år.

Man undres over hvor mange mennesker der gør som os, det er tusinder. Naturligvis mest fra Nordeuropa.
 
I nogle havne ligger der meget store lystyagter med besætning o.s.v. Det er ikke dem der er så interessante, for de er muligvis slet ikke på båden, men kommer en gang imellem.

Næ, det er mere almindelige mennesker som er stoppet med at arbejde i god tid, f.eks. som 50årig, der er interessante.

Vel mest fordi man derved bedre kan vurdere sin egen situation.

Jeg vil tro at langt hovedparten har meget gode økonomiske betingelser, men ikke alle. Det er langt fra alle som sejler i et ,skib så stort som Viking, og det kan sagtens lade sig gøre.

I dag lørdag har vi ikke så godt vejr, det regner lidt, men temperaturen er alligevel på 26 grader. Faktisk venter vi på en gang rigtig dårligt vejr, som menes at skulle tage et par dage. Der er også overvejelser igang om muligheden for evt. at gå direkte til Sardinien.

Vi får se.
 
 

Tilbage til forside