Møde med de Frisiske øer               .

Afsejling blev som planlagt fra Cuxhaven natten til søndag d. 16. kl. 0200. Vi kunne så løbe ud sammen med tidevandet og det gav også god fart ud af Elben. Vel ude i Nordsøen fik vi dog en god rulletur det først stykke hvor bølgerne ruller ind over det lave område i Tyske Bugt. Vinden var west, og vi skulle sejle ca. 240 gd., så det kneb med at holde op. Lidt støtte fra Volvo hjalp dog gevaldigt, og vi kunne holde ca. 8 knob over grunden så længe tidevandet var med os. Men alt har jo en ende og midt på dagen fik vi tidevandet imod os, heldigvis dog kun med ca. 1 knob, men det gjorde dog turen nogen lang. Vi havde talt om at Borkum skulle være vort dagsmål, selv om vore venner på Maryposa anbefalede at sejle lidt længere og gå til Lauwersoog. Det rullede dog slemt, så da kl. var 1600 og vi var våde og trætte besluttede vi at holde fast ved Borkum.
Det skulle dog vise sig at være et fejltrin.
Turen ind fra Nordsøen ad Ems mundingen var på ca. 15 sømil og tidevandet var nu imod. Samtidig fik vi noget meget uroligt vand at sejle i, idet de store dønninger fra Nordsøen på den lave dybde mødtes med det udgående tidevand. Det blev en rulletur vi meget sent vil glemme. Alt på båden, som ikke var sat ordentlig på plads kom nu på plads, og det var ret "messy" nede om læ. Normalt ligger Viking ret roligt i søen, men de store dønninger og vinden ind agten gav os en kæmpe rulletur. Sejlene støttede ikke meget, idet vinden var agterind  Jollen rev sig løs under turen og slingrede nu så meget at den ene david brækkede som en tændstik.Vi stampede af sted for god skrue, men nåede dog først til den gamle marinehavn i Borkum ved 2000 tiden. Da var vi godt brugte. Næste dag kunne vi dog sove længe, idet vi først kunne komme ud med tidevandet kl. 1300. I havnen var der intet at se, bortset fra de gamle kaserner fra marinetiden så vi klarede lidt op på Viking inden vi gik ud kl. 1300. Det blev så en kort dag, men vi havde en meget fin sejlads over til næste by som er Lawersoog. Også her måtte vi ca. 15 mil ind over sandrevlerne inden vi nåede ind bag øen Schiermonnikoog- Vi kom ind ved lavvande og slusen til yachthavnen var lukket. Det blev så overnatning i fiskerihavnen hvilket også var OK, - og det var gratis..

På vej ind så vi hvorledes hollænderne sejler i deres kuff'er inde på sandbankerne bag de Frisiske øer. Områderne tørrer ud ved lavvande så de kan kun sejle ved højvande og de holder så på så længe som muligt. Når lavvvandet kommer støder båden på grund på et tilfældigt tidspunkt og vi ser så ved lavvande en masse både som står "tilfældigt" spedt ud over det nu udtørrede sand. Et besynderligt syn.

I stedet for at gå de 15 mil tilbage til Nordsøen, besluttede vi så i dag at gå ad kanalerne indenom til Den Helder. Afgørelsen var delvis besluttet på baggrund af fortsat regn og kulde. Vi har nu sejlet i 10 dage og hver dag har der været regn, og det er fortsat hundekoldt. Håber at varmen snart kommer.

Humøret holder dog stadig, godt hjulpet på vej af Gl. dansk og tysk krauterbitter, som er nødvendig medicin for at forebygge en evt. influenza. Vi skulle jo nødig være syge når solen igen kommer frem

Hvis du har nyheder eller kommentarer så skriv til os på Email:poulsen.viking@image.dk
Da vi bruger mobiltelefon beder vi om at du kun sender tekst og ingen billeder. En besked på SMS er også velkommen på 40859243.

Tilbage til forside