Afrejse fra Lynetten.

Endelig, - endelig oprandt dagen hvor vi kunne sige nu er vi så langt at vi kan sejle af sted. Det har været 2 måneders hårdt arbejde med at få klargjort Viking, og vi har i den forløbne del af sommeren sendt længselsfulde blikke til de sejlere, som allerede er på havet, og nyder de få. men meget gode sommerdage vi har haft indtil nu.

Men nu er det vores tur. Alt er parat, og vi kan med megen vemod vinke farvel til vor gode havn som har givet os fin beskyttelse gennem de sidste 6 år.

Margreteholm havn på Lynetten som havnen reelt hedder kan varmt anbefales til bådejere som søger en fast plads i Københavnsområdet. Og hvorfor nu denne varme anbefaling?.

Jo primært på grund af det gode fællesskab og kammeratskab som man møder på havnen. Fælleskabet i havnen bærer tydelig præg af at havnen er en fælleshavn for medlemmerne og det forhold at havnen blev anlagt som fællesarbejde kommer stadig til udtryk ved den ånd som hersker blandt medlemmerne og som gør at  at alle hjælper hinanden og alle er ligeværdige som medlemmer.

Vor afrejsedag blev ret sent endelig fastlagt til søndag d. 9. juli kl.14.00

Det blev en dag vi aldrig glemmer. Rigtig mange af vore gode venner mødte op, trods piskende regnvejr, og var med til at gøre afrejsen fra havnen festlig og minderig for os. Stor tak til jer der mødte op og "truttede" os ud af Lynetten.
 
 

Mange venner vinker farvel  Admiralen smiler --- endnu!!

Da vi fik snuden udenfor det beskyttede område måtte vi erkende at vinden var lige i syd - 180 gd. og det var jo også den vej vi skulle. Og for at fuldende det hele, så satte strømmen også med 1,5 knob og det var nordgående, så det blev et hårdt slid for lille Volvo, som arbejdede det bedste den havde lært. Det gik meget trægt med fart over grunden, og da det fortsat regnede en del, begyndte min gast forsigtig at spørge
til, om der var alternative havnemuligheder - planen var jo Fakse Ladeplads. -  Jeg var lidt småvåd og ikke så svær at overtale, så kursen blev sat til Skanør, hvor vi aldrig havde været før, og det lugtede jo trods alt lidt af udland.

Vi var heldige at finde en udmærket havneplads, og nåede akkurat at være med til afslutningen på det årlige sildemarked på havnen.

I dag mandag gik turen så til Fakse Ladeplads. Flot halvvind 10 - 12 m.sek. lige noget for Viking som loggede 7 knob. Men ak og ve - ved middagstid høvlede regnen ned igen så det blev en sur tur omkring Stevns og her til. Vi har nu tændt op i ovnen for at tørre tøj, og spise en god frokost. Man skal være god ved sig selv i sådan noget surt vejr. 
Vi bliver her til tirsdag hvor vi sejler til Hessness for at besøge Svend og Annelise. 
Onsdag får vi nordenvind og så skulle vi gerne nå til Kiel.

Tilbage til forsiden