VATHI.Efter en rolig uge i Epidauros, besluttede jeg at flytte havn. Jeg havde fra andre sejlere hørt om en meget lille havn, som ligger i modsatte side af bugten. Den hedder Vathi, og det er der mange små havnebyer som hedder hernede. Vathi betyder dyb havn.

Det blev en fin lille sejltur. Solskin som vanligt; og en let vind fra nord gav mig en halvvind at sejle på. Det tog kun et par timer at sejle de 9 mil der er tværs over bugten.

På turen var jeg heldig at to delfiner kom og legede lidt omkring Viking. De fulgte mig ikke så lang tid, men til gengæld fik jeg fornøjelsen at se dem "springe" op af vandet bug mod bug, flere gange. Det var et flot syn.

Selve indsejlingen til Vathi er lidt svær at spotte på afstand, da en stor mole dækker det meste af den lille bugt hvor byen ligger. Der er kun et lille havnehul, men det betyder jo også at man er endda ret godt beskyttet inde i havnen. Der var kun to andre både da jeg ankom, og det er tydeligt at denne lille havn ligger noget udenfor den sædvanlige "mælkerute" som de fleste sejlere følger.

Vathi er en lille fiskerihavn, hvor der kun er megt små fiskebåde / joller. Byen udgøres af tre taverna'er, samt nogle fiskehuse. Oppe på bjergskråningen er der dog ved at blive bygget nogle kæmpe villaer, sandsynligvis rige folk fra Athen, som har fået lidt glæde af de midler der strømmer til Grækenland via EU.

Vathi betyder som nævnt dyb havn, og der er også 5 meters dybde overalt, lige indtil de nye og gode kajkanter. Det gik let med at få lagt anker, samt få fortøjninger i land. Der var næsten ingen vind, så det gik lige efter bogen.

Jeg har jo en fin elektronisk fjernbetjening til at styre ankerspillet. Den er "hjemme" konstrueret ved brug af en fjernbetjenings enhed til dørlåse på personbiler. De kan jo låse op og i på dørlåsen, og det samme skal jeg jo med ankeret, enten op eller ned. Mit system er så, at når jeg nærmer mig kajkanten, stiller jeg mig hen agter. Skruen går langsomt bak, og trækker båden ind mod kajen. Ved hjælp af fjernbetjeningen styrer jeg ankerspillet og kan herved køre ud eller ind med kæden, således at båden kommer stille og roligt ind til kajen, men styres af ankerkæden. Her er det så en let sag at kaste tovet i land og selv springe ned og gøre fast. Afstanden fra båden til kajen styres stadig med fjernbetjeningen, som jeg har i en lille snor om halsen. Mange tror for øvrigt at det er et lille smykke, og bliver noget forundret når de opdager at det er en fjernbetjening til ankerspillet.

Det var hurtigt at gå på opdagelse i byen, der snart var overset. Jeg kunne derfor fint sætte mig på den nærmeste taverna, hvor jeg siddende i skyggen kunne nyde en dejlig stor og velafkølet fadøl.

Jeg fandt hurtigt ud af at der også var adgang til strøm på kajen. Det er kun meget få steder at dette findes i de amindelige havne, så jeg benyttede straks muligheden til at få ladet godt op på battterierne,

I den lille by og havn er der meget stille. Det er helt mærkeligt at sidde et sted hvor der ikke er motorlarm. VI hører kun fuglene's kvidren, hanens galen samt naturligvis cikadernes sang. En enkelt gang hver eftermiddag, kommer der dog et køretøj, idet der kommer en "rullende købmand" hvor man kan købe de mest nødvendige fornødenheder. Supermarked / købmand finde der ikke i den lille fiskerby. Det er et fint sted for mig, og jeg blev der også i 2 dage.

På 2 dagen kom der dog en hel del flere både ind, og med 10 både langs kajen var der fyldt godt op i den lille havn. Det gav også lidt omsætning til taverna'erne, idet de fleste spiser ude. Det gør jeg dog sjældent. Der er masser af gode råvarer, og jeg synes også det er hyggeligt selv at lave lidt god mad.

Et par besøg blev det dog til. Når middagsheden var på sit højeste, var det fristende at sætte sig ved et af bordene inde under de skyggefulde træer, og nyde en kold øl. Det er livgivende blot at kunne sidde stille og roligt og betragte omgivelserne, medens man sipper til sin kolde fadøl. Og det med kold fadøl, det kan de her. Glasset til fadøl hentes direkte op af dybfryseren ofte med et hvidt lag rim udenpå, og så kan øllet jo holde sig kold i lang tid. Ja sådan er livet jo herligt. Lidt af dagen blev også brugt på at organisere billeder på computeren, samt skrive lidt til hjemmesiden.

Retur til forside