Gensyn med Corfu

Fra Sivota var det planen, at vi ville sejle til Parga og derfra videre til Preveza for at skaffe billet hjem til DK for Henny.

En pludselig indskydelse, samt konstatering af at vi havde god tid, gjorde at vi ændrede kurs til en lille fiskerby på den sydlige del af Corfu. Vi besøgte også Corfu sidste år, men da var vi oppe ved hovedbyen Kerkyra.

Her er vi nu i den lille fiskerby, som hedder Petriti. Her er kun meget få turister, men dog en række hyggelige taverner langs den lille fine sandstrand.

Men hvad sker der? Henny er ovre på badestranden; og pludselig er der en kvinde som siger "hej Henny". Det er en af vore tidligere naboer fra Saltholmsvej, - Hanne Gamst - som nu er på ferie her i denne lille flække. Henny kommer tilbage til Viking og fortæller at Hanne er her med et jysk rejsebureau som specialiserer sig i rejser for singler. De er 19 enlige damer og fire herrer på turen. Jeg følte derfor at jeg nu måtte træde til, og det endte også med at vi fik en hyggelig eftermiddag på en af strandbarerne, hvor vi bl.a. fik seneste "news" fra vor gamle andelsboligforening på Saltholmsvej.

Vi skal tidligt af sted i morgen, så Henny fandt det var bedst vi venligst takkede nej til invitationen om at deltage i den fælles aftenspisning med efterfølgende dans på restaurant Panorama. Nå ja, 5 mand og 20 damer, det går jo heller ikke, når vi skal sejle i morgen.

Det blev dog ikke til afrejse dagen efter. Henny mødte igen en af damerne på singleholdet og hun fandt ud af at der muligvis var ledig plads i flyveren hjem til Dk fra Corfu. Vi fik organiseret kontakt til rejsebureauet og der var en enkelt billet tilbage.

Vi lejede så scooter i 3 dage og fik set og genset en hel del til øen. Jeg kunne så samtidig køre hende til lufthavnen.
 

Vi har set det meste af øen nu. Afstandene er ikke så store. Viking ligger som nævnt i en by på sydkysten, som hedder Petriti og derfra er der ca. 30 km. ind til Corfu by. Fra Corfu by er der så igen ca. 30 km. op til nordkysten, og på tværs er der også ca. 30 km., så det er overkommeligt at køre rundt på scooter.

Naturen er meget afvekslende med bjergområder og lavlandsområder, og selv en indsø, med masser af fugleliv findes ca. 6 km. fra Petriti. Der er rigtig mange fine små badestrande, og på sydvestkysten er der kilometervis af de flotteste sandstrande.

Efter jeg havde afleveret Henny, benyttede jeg resten af dagen til at køre rundt og se lidt museer. Det bryder Henny sig jo ikke så meget om. Jeg besøgte først den gamle bydel, hvor jeg startede med en travetur gennem de mange smalle gader. Derefter en tur langs promenaden LISTON med de mange café'er og restauranter, afsluttende med en kort visit i domkirken Agios Spiridon, som er opkaldt efter øens skytshelgen.
Derefter gik turen til det slot, som den græske kongefamilie brugte til sommerresidens, - Mon Repos. Slottet er nu fint indrettet til kombineret kultur og arkæologisk museum. Det ligger lige i udkanten af Corfu by, på et højdedrag, med en flot udsigt ud over havet og ind over byen. Omkring slottet er der en kæmpestor park med rigtig mange flotte træer og buske, hvoraf mange er importeret fra lande rundt om i verden.

Derfra kørte jeg til et andet kultursted, nemlig Achillion paladset. Det blev bygget af den østrigske kejserinde Elizabeth og ligger også i en skøn park med flot udsigt ind over Corfu by og ud over bugten bagved. I paladset og den omliggende park er udstillet et ret stort antal skulpturer, og inde i paladset, som er rigt dekoreret, er der naturligvis også mange malerier og fine møbler.

Jeg havde stadig god tid, så jeg kørte sydpå ad de små veje. De gik hovedsageligt gennem store olivenlunde og små ensomt beliggende landsbyer. Livet her er en stærk kontrast til det mondæne ferieliv ude ved kysten. Herinde går alt stille og roligt. De ældre koner trasker af sted med deres æsel ved siden, på vej ud efter lidt grønt og lidt brænde. En del bærer stadig deres byrde på hovedet og det er faktisk flot at se når de stoute og ranke bevæger sig hen ad vejen.

Alt i alt har vi fået et meget godt indtryk af Corfu, og jeg vil godt anbefale øen som feriemål. Dog skal man lige sikre sig at man vælger det område som passer bedst til ens ferieønsker. Er det sand og strand skal man vælge vestkysten eller nordkysten. Er det hyggelige småbyer, og mindre sandstrande er det steder som Petriti  på sydøstkysten man skal finde. Hvis det er turistområder med alt hvad dertil hører af souvenir butikker og diskoteker er det området nord og syd for Corfu by man skal udvælge sig.
For de unge med hang til masser af fest, disko og farver om natten og badestrand om dagen, så er det Kavos helt nede på sydkysten. Her findes simpelthen en "strip", som er over en kilometer lang, udelukkende med værtshuse, store diskoteker, souvenirbutikker og sprutforretninger. Meget praktisk at man har forvist al det støjende hurlumhej til den fjerneste afkrog af øen.

Det er jo en lille fiskerihavn Viking ligger i, så her er ikke megen larm. I morges tidligt bevægede jeg mig op til fiskerne, som lige var kommet ind efter nattens fangst. I dag var der mest sardiner, og de er billige, så jeg købte et par kilo. De er nu er renset og frosset ned. De smager fint når de bliver stegt i lidt olie.

Det var meningen jeg ville sejle videre i dag, men vinden er gået i syd, samme retning som jeg skal sejle, så jeg tager lige en gratis overnatning mere, her i denne hyggelige lille havn.

Det er rart når man har god tid og kan vente med at sejle ud til vinden passer.

Tilbage til forsiden